Förbättra din hälsa med en unik fysisk aktivitet

Visste du att fysisk inaktivitet är kopplad till ett stort antal hälsorisker? Stress, ångest och depression; framväxten av olika hälsoförhållanden som kunde ha förhindrats som kranskärlssjukdom, hypertoni, osteoporos, diabetes, fetma och tjocktarmscancer; för tidig död – det här är några av de risker som brist på fysisk aktivitet medför. Enligt vissa källor har stillasittande livsstil visat sig vara farligare att regelbunden rökning.
Å andra sidan ger fysisk aktivitet många fördelar. Några av dessa fördelar för vår hälsa inkluderar minskad risk för sjukdom, bättre utseende, känsla bra mentalt och fysiskt, bättre sömn, längre livslängd och undvikande av skador.
Sanningen är att det finns en myriad av fysiska aktiviteter som människor kan engagera sig i. Dock hittar de flesta ursäkter som gör att de undviker fysisk aktivitet. Om du är en av dem, överväga att använda din semester som en tid på året när du kan börja träna. Till exempel kan du gå till Thailand och gå med i ett autentiskt Muay Thai träningsläger där.
Bli inte skrämd av denna sport bara för att du har sett en actionfilm eller en Muay Thai-kamp. Vi pratar om Muay Thai-träning som är helt annorlunda. Under några av programmen i dessa läger har utövare inte kontakt med andra deltagare alls. Muay Thai träningsprocessen innehåller många olika spännande övningar som är bra för studentens övergripande hälsa.
Så, du kommer att behöva spendera en timme eller två om dagen på Muay Thai träning om dagen för att känna hälsan och de sociala fördelarna. Under denna process kommer du att vara noggrann bevakad och guidad av vänliga och erfarna Muay Thai-tränare.
Denna sport kommer att ge positiva effekter på många olika nivåer. Du kommer äntligen att hitta tid och motivation att träna dig eftersom du kommer att ta dessa lektioner medan du är på semester i ett exotiskt land. Flera vetenskapliga studier har visat att Muay Thai träning är bra för hjärt-kärlsjukdomar, muskler, ben, leder och det gör också människor mer flexibla, smidiga och mer avslappnade.

Leave a Reply