Topp 5 frukostar som en Muay Thai fighter bör undvika

De flesta Muay Thai fighters hoppa över sin första måltid på grund av ett stort träningsschema, men de som väljer ofta slår på fel matval. Det är säkert frukost som en Muay-kämpe måste undvika tidigt på morgonen. Läs bara artikeln till slutet för att veta om sådana livsmedel i detalj.
1. Fruktjuice:
De flesta tycker att det kan hjälpa till med att marinera energinivån i kroppen i en längre tid när man tar färsk juice av något slag. Det är emellertid ett vanligt faktum att notera att de flesta tillverkare avlägsnar viktiga näringsämnen samt fibrer från saften under bearbetningen. Det gör saften helt sugerigt vatten. Istället håller du dig till hela frukter som innehåller mer näringsämnen än de artificiella.
2. Vanlig yoghurt:
På en genomsnittlig 50% av Muay Thai-fighters har fel vana att konsumera en liten kopp yoghurt på morgonen för att hålla dem energiserade. Men det saknar tillräckligt med kalorier för att komplettera din kropp. I stället för det kan du gå till grekisk yoghurt, det är smalare och medelvärdet av den konventionella. Proteinerna inuti är dubbla än den föregående i kombination med den rika mängden kolhydrater.
3. Sugary Spannmål:
Det är en annan rik mat som innehåller både socker och kalorier. De flesta äter denna för att öka sin energinivå, men det händer för tillfället. Energinivån kommer snart att gå ner efter ett par bänkarbeten på stranden. Därför kan du i alla träningsläger i Thailand hitta tränare som rekommenderar att du äter vanliga havre med vatten eller mjölk, garneras med kanel och färska bär.
4. Bacon:
En annan munvattenig frukost för de flesta idrottare men det borde undvikas eftersom det kan koppla hälso-status med cancer. Många typer av forskning har visat att denna mat inte har tillräckligt med vitaminer och mineraler som en idrottare behöver. Istället går det för ett par kokta ägg eftersom de innehåller 13 viktiga näringsämnen.
Ovanstående diskuteras är en lång lista. Gör forskningen för att få mer information om sådana saker och hålla din kropp i god form.

Leave a Reply