Säkra din hälsa när du lär dig Muay Thai

De flesta idrottare vet att för att kunna utföra på bästa sätt måste du kombinera din träning med hälsosam mat. Att hålla din kropp hydratiserad och ta in rätt mängd näringsämnen är viktigt för att ha en framgångsrik Muay Thai-upplevelse. Om du reser till Thailand för att lära dig kampsporten, måste du känna till nutrition och hälsofördelar av de olika thailändska rätterna. Du måste se till att du är i rätt vikt för att ta itu med kampsportens krävande natur.

Träning Muay Thai i Thailand och din hälsa och näring

Innan du går igenom den grundläggande Muay Thai dieten, är det nödvändigt att vara medveten om den grundläggande informationen som är relaterad till stridsporten. Du måste vara säker på att du har tillräcklig tillgång till de essentiella vitaminerna och mineralerna som ökar din träningsförmåga.

Grunden för hälsosam kost i Thailand

Kanske undrar du varför folk som ska resa till Thailand för att lära sig Muay Thai när de bara kan skriva in på sitt lokala gym. Detta beror på att det ger dem möjlighet att leva Nak Muays liv. Detta kommer att inkludera deras kost du kommer få tillgång till en rad hälsosamma livsmedel. Den vanligaste kosten hos en fighter kommer normalt att innehålla ris, grönsaker och en liten del kött under frukost, frukter till sin lunch och ris och hälsosamt protein till middag. De ser också till att de har gott om tillgång till vatten hela dagen för att vara hydratiserade.

De flesta Muay Thai fighters kommer att välja att hålla fast vid denna hälsosamma kost. Detta kan också vara den kost som du vill följa om du vill gå ner i vikt och förbättra din hälsa. Under träning i Thailand är det bäst att hålla sig borta från livsmedel som har hög sockerhalt. De färgglada dryckerna som säljs på vägsidan har ökat sockerhalten. Du borde också hålla sig borta från kokosbaserade rätter. Den Cha-Yen som är ett specialt lokalt te har mycket socker. Det kan vara omöjligt för dig att hoppa över Pad Thai men var noga med att ta det i moderation. En skål med Pad Thai är fylld med ohälsosamma fetter, karb, salt och socker.

Leave a Reply