Muay Thai erbjuder bättre hälsa

För dem som funderar på att förbättra sin hälsa och kondition, att hitta rätt kombination av kost och motion är avgörande. Äta hälsosamt ger den näring som behövs för att driva kroppen. Men musklerna måste vara aktiva och passar för viktminskning att ske på rätt sätt.
Muay Thai utbildning lovar dem som vill ha bättre kondition en väg mot att bygga muskelmassa, öka flexibiliteten, och bättre wellness. Men vad är Muay Thai och hur fungerar det för dig?
Vad är Muay Thai?
Ibland kallas “Thai Boxing”, Muay Thai är en kamp sport från Thailand. I västvärlden kan det likna boxningen i och med att de stridande bär boxningshandskar och shorts. Men skillnaderna är ganska stark som deltagaren kan använda sina smalben, knän och armbågar tillsammans med knytnävarna för att slå sina motståndare.
Under de senaste decennierna har Muay Thai expanderat från Sydostasien för att nå runt om i världen. Resultatet är att det exceptionella tillståndet för yrkesverksamma som tävlar i sporten har inspirerat många att anpassa Muay Thai utbildning i deras liv.
Varför Muay Thai förbättrar hälsa & wellness
Lämpligheten hos dem som tävlar på högsta nivå av Muay Thai kommer från intensiv träning regim. Detta innebär att de som försöker förbättra sin hälsa, wellness, och främja viktminskning kan få alla fördelar med att vara i en Muay Thai träningsläger utan deltagande i själva sporten.
För dem som reser till Thailand, kan du delta i en av de många läger som ger den utbildning som behövs för att lära Muay Thai. Vad som följer är bara några av anledningarna till muay Thai kan vara rätt träningsprogram för dig.
Full Body Motion: Muay Thai fungerar hela kroppen från fötterna upp till halsen. Det innebär att du får både aerob och anaerob träning som arbetar musklerna grundligt. Det är en komplett träning som påskyndar förlusten av övervikt samtidigt bygga upp muskelmassa massa.
Förbättrar rörligheten: Att tävla i Muay Thai, måste du vara flexibel. Den utbildning som ges är utformad för att öka flexibiliteten som i sin tur ger större rörlighet, balans och styrka. Den extra rörligheten bygger på sig själv när din kropp blir smalare och friskare som ett resultat av utbildningen.
Ökar Muscle Mass: En av de bästa sätten att upprätthålla viktminskning är att öka muskelmassan. Eftersom musklerna behöver energi, deras tillsatta storlek och styrka kommer att bränna mer fett från kroppen. För dem som ägnar sig åt Muay Thai utbildning under längre perioder, kan du hitta dig själv äta mer samtidigt som du förlorar i vikt.