Muay Thai för god hälsa

Ett hälsosamt liv har tre viktiga begrepp
• Bra kost
• Nog vila
• En bra träningsrutin som Muay Thai
Även om andra komponenter är viktiga för ett hälsosamt liv, är det bara ett fåtal som slår vikten av att hålla sig i form.
God hälsa är en kvalitet både i hjärtat och i det fysiska tillståndet. Utan en bra träningsrutin är god hälsa bara en önskan.
Det finns många träningsrutiner du kan prova, men ingenting slår effektiviteten hos Muay Thai. Även om den utvecklades från en gammal thailändsk militärstrid, har den blivit mer en rutin och en livsstil för det thailändska folket.
Nu rekommenderar terapeuter även fysiska aktiviteter som Muay Thai till sina kunder. Här är några av anledningarna till att Muay Thai är så bra;
• En bra viktminskningsrutin
De flesta oroar sig över vågen, särskilt under semestern. Men de har fel när de gör det. Att delta i Muay Thai-aktiviteter är ett av de bästa, roligaste och enklaste sättet att gå ner i vikt. Oavsett om du tror att du är överviktig eller inte, är Muay Thai ett utmärkt sätt att hantera din vikt.
De olika aktiviteterna i Muay Thai (aerob och anaerob) hjälper din kropp att bränna mer kalorier och värdelösa fetter

• Perfekt för hjärt-konditionen
Hjärtat är ett viktigt organ och det måste “utövas”. Några av de bästa rutinerna för hjärtat är redan en del av Muay Thai-träningen.
Aerobics i Muay Thai tillåter kvalitetssyrepassage i hjärtat, och de anaeroba aktiviteterna förbättrar hjärtmusklerna.
Dessutom hjälper hjärtkondition till att förhindra olika tillstånd och sjukdomar.
• Utvisar stress och ångest
Den största nackdelen med att stanna i stadssidor som Bangkok, Phuket och andra större städer i Thailand är den stigande nivån av stress och ångest. Stress från; jobb, familjer, relationer och affärer, och så vidare. Men med Muay Thai kan du skaka av dig dessa saker från din kropp.
En enda session i ett Muay Thai-gym kan minska och kväva höga stressnivåer. Det rekommenderas starkt av terapeuter
• Starka höfter och benutveckling
Benen är de starkaste vävnaderna i kroppen, och ändå behöver de förstärkas. Att delta i Muay Thai-sport gör inte bara dina ben och leder starkare utan stärker till och med dina höfter.
Det är en stor anledning till att Muay Thai-krigare och tränare ser ut och verkar väldigt “atletiska”. En kontinuerlig rutin som denna kommer att rädda dig från åldrande sjukdomar.
• Bra reflexer och ett skarpare sinne
Även när människor ser sinnet som mystiskt kan vi inte förneka den del av oss, som verkar “organisera” alla andra saker. Vi kan bara förbättra våra reflexer genom att delta i aktiviteter som måste analyseras och ge snabbare svar på situationen.
Att bygga bättre reflexer liknar att utveckla ett skarpare sinne. Att utveckla ditt sinne är inte bara användbart för Muay Thai utan också i den verkliga världen.
Avslutar
God hälsa borde vara en viktig fråga i vårt liv, och ju äldre vi blir, desto mer avsiktlig borde vi vara.
Glöm inte att gå för regelbundna kontroller, äta gott, vila mycket, titta på din vikt och träna regelbundet, särskilt i bra rutiner som Muay Thai.