Förbättra välbefinnandet genom att träna Muay Thai

Det finns ett växande antal människor som utövar Muay Thai i Thailand (både utlänningar och lokalbefolkning), inte riktigt som en indikation på sportens växande popularitet, utan mer på hur samvetsgrant människor bryr sig om sin hälsa.
Fram till för några århundraden sedan var Muay Thai en rent brutal form av kampsport främst för den thailändska armén. Nu myllrar människor över hela världen dess läger och andra träningscenter för att lära sig/perfektera denna konst. Om du fortfarande inte har hört talas om Muay Thai vid det här laget, saknar du en hel del, och du bör fortsätta läsa.

God hälsa i Thailand med Muay Thai
Wellness är en funktion av massor av hjälpsamma och avsiktliga metoder som; hälsosam kost, bra vila/sömn och ordentlig daglig konditionsrutin. Vid sidan av bra bantning bör Muay Thai (träning) föredras eftersom;
 Hjälper de kardiovaskulära musklerna
Musklerna i vårt hjärta arbetar 24 timmar dagligen och stödjer hjärtat i dess ständiga arbete med att förse blod till andra delar av kroppen. Konsekventa dagliga träningsrutiner som; sparkar, slag, hoppar och andra Muay Thai-rörelser hjälper till att bygga dessa muskler för att prestera bättre. Bra cardio minskar risken för hjärtsjukdomar bland Muay Thai-kämpar och ger dem bättre uthållighetsnivåer.
 En lysande och effektiv viktminskningsmetod
Att träna Muay Thai är ett bra sätt att minska din kroppsvikt; mer som att slå två flugor med en sten. De disciplinerade och krävande aktiviteterna i Muay Thai utvecklar dina muskler och bränner överflödigt fett i din kropp. Träningen driver också ut överdrivna kalorier i ditt kroppssystem och underlättar enklare och bättre kroppsmetabolism.
 Utvecklar starkare ben och flytande höftrörelser
Det största problemet med åldrande är försvagningen av våra ben, och tyvärr kommer vi alla att åldras. Men med effekterna av Muay Thai-träning är det lättare att utveckla starkare ben. När du fortsätter träna dina ben med aktiviteter som; träffa hinder/attrapper eller balansera i onaturliga positioner, eller vara bekväm med svåra uppgifter, kommer din kropp följaktligen att anpassa sig och utveckla starkare ben.
 Bättre kroppskoordination
Kroppskoordination är avgörande för att smidiga kroppshandlingar som; gå, springa, sitta och andra ställningar. När du utövar Muay Thai kommer behovet av snabba kroppssvar att utveckla ditt nervsystem (ryggrad, hjärna, etc.) för att prestera med bra salvia och bättre reflexer. Denna förmåga är inte bara användbar i slagsmål, utan i ditt dagliga liv som; förhindra oavsiktliga halka, problem med hälsenan och åldrande sjukdomar som Parkinsons.

 Det utvecklar en balanserad mental kapacitet
Vår psykologi påverkar direkt vårt övergripande välbefinnande och hälsa. Att utveckla en stark mental kapacitet kommer att sporra oss att alltid bli bättre i vårt arbete, våra tankar och leda oss till allmänna förbättringar. Muay Thai-sport involverar uppvisning av beräknade, smarta och listiga men legitima taktiker för att erövra dina motståndare, och hastigheten och noggrannheten i att utföra dessa färdigheter kommer att hjälpa till att utveckla din hjärna.

Muay Thai i Thailand
Muay Thai är något av en nationell handling i Thailand; med många träningsläger utspridda genom det hisnande landskapet på landets öar och storstadscentra.
Många thailändare åker till läger och tränar i långa timmar för att hålla sig frisk och i form. Plus, som många thailändare skämtar: sporten hjälper dem att lindra sin oro och minskar stressnivåerna.