Bli mer flexibel med Muay Thai

En av de mest oroliga trenderna som plågar våra moderna syn på hälsa och fitness är bristen på vikt som ges till rätt sträckning. För de flesta människor betyder passformen att vara stark och ha en låg kroppsfettprocentandel. Det är sant att fitness och god hälsa innebär att utveckla och odla en muskulös och tonad kroppsbyggnad, men genom att glömma vikten av flexibilitet ställer vi oss inför problem.

Sträckning är extremt viktigt. Träning för att förbättra din stretching förmåga hjälper dig att hålla dina muskler aktiva och friska. Med flexibilitet kan du behålla ett heltäckande rörelse i både muskler och leder. Genom att försumma att sträcka, kommer våra muskler att förkortas avsevärt och bli tätt; vilket har potential att öka risken för skada. Strama muskler är svaga och inte kapabla att sträcka sig hela vägen. Träna din flexibilitet genom regelbunden stretchning höjer dina träningsnivåer och förbättrar din övergripande hälsa.

Vi känner emellertid igen att sträckningen kan vara tråkig och tråkig, för att inte tala om mycket arbete. Vi har 11 stora muskelgrupper, och försök att sträcka dem alla skulle ta en orimlig tid. Medan du sträcker dina nacke, axlar och ryggmuskler, är det viktigt för en bra hälsa. De muskler som har de största fördelarna med dina träningsnivåer ligger i kroppens områden som är nödvändiga för rörlighet. Att sträcka dina kalv och hamstringsmuskler, liksom höftböjarna som finns i bäckenet och quadricepsna i låren, kommer att garantera största möjliga flexibilitet.

Det är här Muay Thai kommer in. Muay Thai är Thailands mest vördade sportstradition. För dem som är ute av öglan är Muay Thai en hundra år gammal kampstil som är född i vackert Thailand och lägger stor vikt vid snabba slående tekniker och maximal flexibilitet. Träning i Muay Thai kan erbjuda många hälso- och fitnessfördelar, och skulptera din kropp samtidigt. Muay Thai är starkt beroende av blixtnedslag och kraftfulla sparkar, och för att kunna leverera dessa måste du maximera din flexibilitet.