muay thai

En introduktion till Muay Thai (Thai boxning).  Muay Thai är det thailändska folket kallar sina egna kampsport. Konsten att Muay Thai har landets mest populära publiksport i hundratals år… Det är unikt bland andra typer av kämpande discipliner i sin syn på nära håll som kämpar. Fighters är mer effektivt använda sina armbågar, knän, fötter och knytnävar än i andra kampsport .

Muay Thai är en slående sport som har sitt ursprung i Thailand. Det refereras ofta till som vetenskap åtta delgrunder, eftersom det innefattar slag, sparkar, knän och armbågar. Deras intensiva utbildning är Muay Thai utövare några av de starkaste idrottarna i världen. Alla de sport rörelser kräver användning av hela kroppen. Kraften kommer från kroppens kärna, liksom kvaliteten på teknik som används, storleken på friidrottare är sekundär.

Sporten skiljer sig från internationell stil boxning på flera sätt. Internationell boxning tillåter användning av endast knytnävar, och blåser “under bältet eller till njuren område är olagliga eftersom vissa typer av stämplingar. I Muay Thai tillåts de att göra nästan vad som helst så länge de inte täcka deras motståndarens ansikte med sina handskar eller ROTA deras motståndarens ögon med sina fingrar. Detta gör det en mer farlig sport för deltagarna, men mycket mer spännande för de thailändska åskådarna.

nan varje match dansar de två kämparna runt ringen på särskilda boxning musik. Musiken genomsyrar hela händelsen, både upplyftande och efter humör av kvällen. Dansen kallas “Raam Muay” eller “Wai Kruspråk” och är avsedd att hedra och respekterar the boxer trainer, sin religion, familj, sport och de slåss sprit. Säger att de kan berätta hur ett jaktplan som kommer att göra i ringen bara genom att titta på hur han utför i Raam Muay spelare och åskådare.

En av Muay Thai är mest fruktade taktik är att använda armbågar. Boxare har en hel repertoar av framåt armbågar, armbågar och vakter. Fruktad Muay Thai fighters gamla sades kunna använda armbågarna som klubbar, svärd och axe – som härrör från den hårda ben vid spetsen av armbågen och storleken på bihang gör en fruktad vapen. En vinklad attacker, swing-back armbågen, är ansett som en av de vackraste flyttar i Muay Thai, och vissa arenor ge boxare som kan slå ut motståndare detta sätt särskilda utmärkelser.

Knän är en annan av Muay Thais unika vapen och skicklig boxare kan använda dem i både nära och mellannivå attacker och parries. Det finns endast ett fåtal typer av knä attacker, men den makt som kan sättas i ett kick är rädsla-inspirerande. Muay Thai motståndare grab ofta andra runt halsen att lägga till mer kraft i deras knä sparkar, och att deras balans.

 

 

Leave a Reply